HOME 
UITSLAGEN
& archief
TELETEKST
uitslagen
LOSSING
duiven
WEER
voorspelling
LINKS
duivensport
 
NIEUWS
duivensport
 
DUIVENKLINIEK
Van Der Sluis
 
CONTACT
PV De Adelaar
 
 
 
 
  Menu lossing
 
 
 
  Laatste Nieuws
 
 
  test
Welkom
 
     
 
Lees meer
 
 
 
 
  Inschrijven Nieuwsbrief
 
 
  Geef uw e-mailadres hieronder in  
     
 
 
 
     
   
 

Lossing Duiven

Pontoise 8-5-2021 wordt Nanteuil le Haudouin!

Sportvrienden,

14.20 uur  Onze 35.214 duiven zijn gelost om 14.05 uur en hadden een prima vertrek. De wind zit erachter dus ze zullen een flinke snelheid gaan maken.

Succes allen.

De LC.

12.15 uur  Het wachten is op de opklaringen die vanuit het zuiden komen. We moeten dus nog even geduld hebben. 

Volgend bericht om circa 14.00 uur.

Goedemorgen. Het weerbericht.

Weersituatie zaterdag 8 mei.
Over Nederland en België zijn de omstandigheden aanvankelijk goed, maar een frontale zone zorgt richting het zuiden voor toenemende bewolkt. Eerst de sluierbewolking gevolgd door middelbare over België en de grens van de (te) lage bewolking bevindt zich over het noordwesten van Frankrijk over Arras richting Sens. Zijn na contact met de losplaats de omstandigheden niet goed, dan worden ze vandaag niet beter en kan er niet gelost worden. Ten oosten van genoemde lijn bevindt zich vooral hoge en middelbare bewolking en kan indien het op de losplaats voldoende is gelost worden, maar rekening dient gehouden te worden dat de frontale zone dichtbij ligt en/of dichterbij komt. Het zijn dus verre van ideale omstandigheden en het uiterste oosten en noorden maken de grootste kans om te lossen. Zie voor condities/waardes de tijdvakken hieronder.

Er is dus geen ruimte om de duiven vanochtend te lossen. We wachten en kijken of het mogelijk is om in het begin van de middag te lossen. 

Volgend bericht om circa 13.00 uur.

De LC.

 

zoals jullie wellicht al hebben vernomen, lijken de weersgoden ons dit weekend niet goed gezind. Om de kansen tot lossen iets te vergroten rijden we niet naar Pontoise maar naar het wat noord oostelijker gelegen Nanteuil le Haudouin.  Dit is circa 23  km korter als Pontoise en ligt dus iets meer naar het oosten.

We hopen daar morgen of eventueel zondag te kunnen lossen.

Hou de berichtgeving morgen in de gaten.

De LC.
Quievrain 5-5-2021

Sportvrienden,

door de mindere weersomstandigheden morgen, is de africhting vanuit Quievrain, voor Noord en Zuid Holland, afgelast.

Volgende week kunt u, als de weersomstandigheden dit toe laten, inkorven voor Roye.

De LC.

 
Peronne 1-5-2021

Goedemorgen sportvrienden,

De duiven zijn gelost om 09.05 met een zwakke NO wind. Het vertrek was goed, veel succes allemaal.

De LC.

We staan vandaag in Peronne met 40.438 duiven. Blauw 12.383, Wit 13783 en Rood 14.272. Het weer lijkt er goed uit te zien. We gaan de duiven in één keer lossen.

Nader bericht volgt z.s.m.

Voor de westelijk vlieglijn zijn de omstandigheden redelijk tot goed, wel liggen de temperaturen met 1-3 gr nog aan de lage kant, maar rond 11 uur zijn deze al opgelopen naar 10 gr. Lossen voor die tijd is goed mogelijk, al is het even wachten totdat nevel (2-4km) en de nog hele lokale mistbanken verdwenen zijn. Dit is icm de oplopende temperatuur rond 9 uur het geval.  Over Belgie en het noorden van Frankrijk zijn de omstandigheden vergelijkbaar. Al ligt over Frankrijk veelal wat hogere bewolking en zijn de zichten goed, als komt nabij de Belgische grens wat meer nevel voor. Advies is te wachten tot de lage bewolking voldoende verdwenen is, rond 9 uur treden de verbetering in.

De LC.
Geachte leden

Afgelopen weken bereiken ons wat berichten over onduidelijkheden met betrekking tot de volgorde van de diverse lossingen in groepen binnen onze afdeling. Omdat we graag hebben dat onze leden begrijpen wat we doen en waarom, zal ik trachten een en ander duidelijk te verwoorden. Hiermee hopen we tevens te voorkomen om iedere keer uitleg te geven over een lossing. Allereerst, het gaat om de lossingen van de losgroepen Rood, Wit en Blauw. Ter verduidelijking: Rood = ZH eilanden , Westland en CC Leiden e.o. Wit = Midden Holland West, Midden Holland Oost en Hoekse Waard Blauw = Drechtsteden, Gouwe-IJssel en Zuid Holland Oost De LC hanteert het principe dat er tegen de wind in wordt gelost. Hierbij komt het er op neer dat bijvoorbeeld bij een westen wind ( of een wind waarin west in de wind zit (bijvoorbeeld zuid-west) de losgroep Rood als eerste los zal gaan, daarna volgt Wit en daarna Blauw. Bij een Oosten wind, of een wind waarbij er oost in de wind zit ( bijvoorbeeld zuid-oost) zal de lossing beginnen met Blauw als eerste, vervolgens Wit en als laatste Rood. Omdat ik hierboven al heb vermeld dat dit in “principe” de volgorde is, kan de LC hier van afwijken als zij dat nodig vinden. Stel je voor, we staan met 3 groepen in Quiévrain en bijvoorbeeld Afdeling 7 ( Midden Nederland) staat in een nabij gelegen plaats en de wind is Oost. In principe zou Blauw dan als eerste eruit gaan. Als Midden Nederland besluit om rond hetzelfde tijdstip te lossen, kan het handiger zijn om de duiven van Blauw ( Oostkant van Zuid-Holland) niet als eerste te lossen maar hiermee te wachten totdat de duiven van Midden Nederland zijn vertrokken. Je kan dan dus de andere losgroepen voor laten gaan en afwijken van je principe. Dan zijn er ook situaties waarbij opklaringen van het weer de volgorde van de lossingen kunnen beïnvloeden. Ook het aantal Afdelingen die op een losplaats staan, kunnen van invloed zijn. Kortom, de LC lost in bovengenoemde volgorde “ tenzij”. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat alles in het belang staat van de duiven. Ik hoop met deze informatie wat meer duidelijkheid te hebben verschaft over het lossingsbeleid van Afdeling 5.

Met vriendelijke groeten,

De LC.

 
Quievrain 28-4-2021

Sportvrienden,

De duiven van Noord Holland zijn gelost om 08.15 uur. De duiven van Afdeling 5 om 08.30 uur.

De duiven vertrokken prima, veel succes allen.

De LC.

 

Fris eerste uur, maar verder mooie vliegomstandigheden.

Een lagedrukgebied ligt over Frankrijk en trekt langzaam noordwaarts maar bijbehorende neerslag zal ons pas in de namiddag of avond gaan bereiken. Voor die tijd beginnen we met nog iets te lage temperaturen in Nederland van 3-4 gr en aan rond 5 gr. Deze zullen snel oplopen en rond 09 uur kan er gelost worden. Bewolking is over het noorden van Frankrijk en het zuiden van België aanwezig maar is niet belemmerend. De wind is matig uit oost tot noordoostelijke richting, en zal overdag wat vlagerig gaan worden. Al met al prima omstandigheden voor de lossingen van vandaag. Aandachtspunt is wel een sterke inversie tot ca 09 uur daarna zwakt deze snel af bij oplopende temperaturen.

Nader bericht volgt.
Quievrain 24-4-2021

Goedemorgen sportvrienden,

08.45 uur.   We zijn begonnen met het lossen van de duiven. Allereerst is Blauw gelost om 08.30 uur met een goed vertrek, Wit is gelost om 08.45 uur en Rood zal worden gelost om 09.00 uur.

Veel succes allen.

De LC.

07.55 uur, wederom een mooie zaterdag met prima omstandigheden. Zwakke wind uit richtingen tussen noord en oost. Het is nog was frisjes.

We staan in totaal met 39.338 duiven op de losplaats. Blauw met 12.243, Rood met 14.103 en wit met 12.992.

Volgend bericht om circa 08.45 uur.

De LC.

 

 

Het weerbericht voor zaterdag:

 Een hoge drukgebied boven ons vlieggebied met een kern ten NW-en van het land bepaalt nog altijd ons weerbeeld. Een stabiele atmosfeer met in de vroege ochtenduren lokaal mogelijk wat grondmist/nevel, maar op de meeste plaatsen in de loop van de ochtend prima vliegcondities met licht tot half bewolkte luchten. De basis is grotendeels ruim boven de minimale criteria. Aandachtspunten zijn de vrij koude nacht met temperaturen rond het vriespunt en de sterke inversie in de ochtenduren. Deze lijkt vooralsnog rond de klok van 9 inmiddels ruim boven de 300 meter te zitten. Verder licht tot half bewolkt met maxima van rond de 14 graden bij een zwak tot later matige N-en tot NW-en wind. Vanuit het N-en zien we vrij spoedig de bewolking toenemen naar half tot lokaal zwaar bewolkt, wederom met de basis op voor de vluchten veilige hoogtes. Tmax komt uit rond de 12 graden gemiddeld voor NL.
Geachte leden

Afgelopen weken bereiken ons wat berichten over onduidelijkheden met betrekking tot de volgorde van de diverse lossingen in groepen binnen onze afdeling. Omdat we graag hebben dat onze leden begrijpen wat we doen en waarom, zal ik trachten een en ander duidelijk te verwoorden. Hiermee hopen we tevens te voorkomen om iedere keer uitleg te geven over een lossing. Allereerst, het gaat om de lossingen van de losgroepen Rood, Wit en Blauw.

Ter verduidelijking:

Rood = ZH eilanden , Westland en CC Leiden e.o.

Wit = Midden Holland West, Midden Holland Oost en Hoekse Waard

Blauw = Drechtsteden, Gouwe-IJssel en Zuid Holland Oost

De LC hanteert het principe dat er tegen de wind in wordt gelost. Hierbij komt het er op neer dat bijvoorbeeld bij een westen wind ( of een wind waarin west in de wind zit (bijvoorbeeld zuid-west) de losgroep Rood als eerste los zal gaan, daarna volgt Wit en daarna Blauw. Bij een Oosten wind, of een wind waarbij er oost in de wind zit ( bijvoorbeeld zuid-oost) zal de lossing beginnen met Blauw als eerste, vervolgens Wit en als laatste Rood. Omdat ik hierboven al heb vermeld dat dit in “principe” de volgorde is, kan de LC hier van afwijken als zij dat nodig vinden. Stel je voor, we staan met 3 groepen in Quiévrain en bijvoorbeeld Afdeling 7 ( Midden Nederland) staat in een nabij gelegen plaats en de wind is Oost. In principe zou Blauw dan als eerste eruit gaan. Als Midden Nederland besluit om rond hetzelfde tijdstip te lossen, kan het handiger zijn om de duiven van Blauw ( Oostkant van Zuid-Holland) niet als eerste te lossen maar hiermee te wachten totdat de duiven van Midden Nederland zijn vertrokken. Je kan dan dus de andere losgroepen voor laten gaan en afwijken van je principe. Dan zijn er ook situaties waarbij opklaringen van het weer de volgorde van de lossingen kunnen beïnvloeden. Ook het aantal Afdelingen die op een losplaats staan, kunnen van invloed zijn.

Kortom, de LC lost in bovengenoemde volgorde “ tenzij”.

Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat alles in het belang staat van de duiven.

Ik hoop met deze informatie wat meer duidelijkheid te hebben verschaft over het lossingsbeleid van Afdeling 5.

Met vriendelijke groeten,

de LC.
 

© 2021 -
Microbel Nederland